Novo

Da li ste prepoznali neke od ovih simptoma, ako jeste to znači da je došlo “ono” vrijeme!

Prosječna starost od 48 godina je kada žene počnu doživljavati sve simpotme menopauze, tako su shvatili naučnici na Sveučilištu u Queenslandu.

Žene mogu imati strašno neugodne simptome koji su povezani sa unutrašnjim promjenama u tijelu, tokom tog perioda, koji mogu jako uticati na njeno psihičko stanje.

Tokom ovog perioda poznato je da žene mogu imati nagle promjene rapoloženja, pa čak i ako zato nema logičkog objašnjenja.

Znojenja i valovi vrućine:
Na samom početku žene se osjećaju grozničavo te se počnu znojiti i crveniti se u licu i vratu, a nakon toga osjećaju hladnoću.
Kako biste se uspjeli istrgnuti iz ovih simptoma, trebali biste isključiti određene začine, bilje te alkohol iz svoje svakodnevene prehrane. Ukoliko ste pušač, bilo bi dobro da zauvijek ostavite cigarate.

Teškoće sa spavanjem:
Ovo je jedan od najzastupljenijih simptoma koje žene mogu imati tokom menopauze.

Depresija:
Klimakterij je normalni dio života, a većina žena ga doživljava skoro na identičan način.
Ali, neke žene znaju postati puno više osjetljivije od drugih u smislu tjelesnog i psihičkog zdravlja. Zbog toga postoji rizik od pojave depresivnog stanja.

Problemi sa pamćenje:
Studije koje su provedene su pokazale da žene koje su u procesu menopauze, mogu osjetiti i blage probleme sa pamćenjem.

Vaskularni problemi:
Sveučilište Coloradu posjeduje znanstvenike koji su otkrili usku povezanost između simptoma menopauze i vaskularnih problema. Tada trebate biti upoznati sa činjenicom da u tom periodu trebate obratiti pažnju na vaš vaskularni sistem. Također, vaše noge i ruke mogu oteknuti, a način na koji ih možete ublažiti je izbjegavanje konzumacije vode u večernjim satima.

Oglasi – Advertisement