U bivšoj državi smo imali jaku glumačku scenu koja je iznjedrila niz glumica i glumaca koji će zauvijek ostati upamćeni a jedan od njih je i Dragan Nikolić koji je ostvario niz uloga u mnogo filmova i serija i koji je sve do kraja života učestvovao na raznim projektima.

Njegova ljubav sa kolegicom i još jednom legendom srpskog glumišta, Milenom Dravić je bila jedna u milion i njih dvoje su bili dvije polovine iste duše. Nikolić je preminuo u 72-oj godini života nakon što se dugo borio sa opakom bolešću a njegova Milena se ni sekundu niej odvajala od njega.

Dragan je rođen u Beogradu 1943. godine a nakon što je završio osnovnu školu upisao je gimnaziju ali je iz nje prebačen u ekonomsku školu. Međutim nakon što je završio drugi razred on je polagao prijemni na glumačkoj akademiji i primljen je sa samo 17 godina te je u to vrijeme bio i najmlađi student. Diplomirao je u roku a onda su krenule da se nižu njegove uloge.

Milena i on su se prvi put vidjeli kada su počeli zajedno da snimaju zabavnu emisiju koja je bila jako popularna, Obraz uz obraz a interesantno je da su jednu pauzu na snimanju iskoristili da skoknu do opštine da se vjenčaju bez ikakve pompe. Sa njima je bila samo kolegica i prijateljica Seka Sablić koja im je bila i vjenčana kuma i ne postoji nijedna fotka sa njhovog vbjenčanja. Malo ljudi zna da njegovo pravo ime nije bilo Dragan nego Dragoslav a za zamjenu njegovog imena nadimkom je zaslužna jedna greška na špici serije Dovoljno je ćutati.

Preporučujemo