Čuvena Riska je pravila LJUBOMORNE scene koje se još prepričavaju, a ceo život je volela samo NJEGA! (FOTO)

0

Iako je u svom životu ostvarila veliki broj uloga pokojnu glumicu Radmilu Savičević najviše pamtimo po ulozi Riske u seriji Srećni ljudi i njene replike se i dan danas prepričavaju. Radmilu je cijela bivša država prosto obiožavala a o njenom privatnom životu se nije puno znalo.

Ona je rođena 1926. godine u Kruševcu u porodici Milneković i u tom gradu je kao djevojčurak upoznala svog muža Božidara Savičevića kojeg je do kraja života zvala moj čovek. On je tada bio zubni tehničar ali je zbog Radmile promijenio karijeru i počeo je da glumi. Vjenčali su se 1948. godine i od tada se nisu razdvajali.

Iz Kruševca su se preselili u Beograd što je njoj bilo jako teško jer je ostavila majku i porodičnu kuću isto kao i njen suprug. Njih dvoje u to vrijeme nisu imali ništa i kako je sama Radmila jednom rekla glumci su bili velika sirotinja ali nije se žalila jer je izabrala život koji je htjela. Ona je svog muža obožavala a njihove kolege kažu i da je bila i jako ljubomorna i da je često znala i da napravi scene.

O njoj je Nataša Mijušković koja radi kao novinarka na državnoj televiziji napisala i knjigu a poznavala je jako dobro jer joj je bila ujna i u njoj je opisala jednu od tih scena. Rada je u Niškom pozorištu znala da iseče kulise zbog ljubomore da bi mogla da vidi šta njen muž radi u jednoj predstavi sa mladom i lijepom glumicom a poslije mu je prebacivala da nije morao tako strastveno da je grli. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo