ČUDO U SRBIJI! PRVIH 14 PORODICA DOBILO BESPLATNE SEOSKE KUĆE OD DRŽAVE: Pogledajte u kojim mestima! Najskuplja ona u Baču KONKURS DO 1. NOVEMBRA

0

Za danas jedna jako zanimljiva tema, i verujemo da će privući jako puno vaše pažnje, jer ovo o čemu pišemo nije se desilo jako dugo vremena, bar na ovim prostorima. Sleddeća vest, kao što možćete da vidite po samom naslovu dolazi nam iz Srbije. Naime, Prvih 14 kuća na selu podeljeno je na sednici Komisije za dodelu besplatnih seoskih kuća, istakao je Milan krkobabić ministar za socijalne slučajeve u Vladi Srbije.

Svoj novi krov nad glavom danas je dobilo 12 porodica sa teritorije čitave Srbije, kao i 2 mlada poljoprivrednika koji su želeli da počnu svoj život na selu. Krkobabić je, posle prve sednice Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Palati Srbija, je izjavio da je za ove namene iz budžeta osigurano čak 16 miliona dinara.

Mesta u kojima se nalaze ove kuče su: Srpska Crnja, Toba, Novi Crnj i Kikindi, Pećinci, Vladičin Han i opština Lučani. Kako je ministar izjavio, ceene tih kuća su se ketale od 850.000 dinara u Pirotu, pa sve do 1,2 miliona dinara. Među nagrađenim osobama je i mladi bračni par iz Beograda, IT stručnjaci, koji će raditi od svoje nove kuće u selu Dublje. Ministar je također izjavio da sledeće nedelje kreće podela još 100 kuća, a podela će trajati sve dok bude mesta u budžtu za te namene.

Preporučujemo