ČUDO U ŠPANIJI- OVO NIJE PRAVI SNIJEG, TO JE PLASTIKA! Žena podijelila snimak koji je zapalio društvene mreže- STAVILA GRUDVU SNIJEGA IZNAD UPALJAČA, A ONDA SE DESILO OVO… (FOTO/VIDEO)

0

Na društvenim mrežama se pojavio snimak u kojem jedna žena iz Španije tvrdi i dokazuje da snijeg kojeg je donijela oluja Filomena u Španiju u stvari nije pravi snijeg. Na ovome snimku koji je osvojio Internet, ona uzima grudvu snijega sa svoga balkona, te ga zatim zagrijava uz pomoću plamena sa upaljača, a svo vrijeme se vidi da se snijeg niti malo ne topi, nego da postaje crn, a prema riječima ove žene, taj snijeg koji gori užasno smrdi na plastiku kada gori, te smatra da se tu ne radi o snijegu već ko zna o čemu:

” Kao što vidite, ne topi se, ma koliko vatre da mu približim ono samo pocrni. I miriše na izgorjelu plastiku a ne na snijeg ili bilo šta drugo. Znam da je na velikom broju mjesta zapravo pao snijeg, pa to i sami vidite … Ovo s**nje što nam šalju, ovo je čista plastika. Stalno nas zavaravaju, provjerite to i sami i uvjerite se” – kaže žena na video snimku. Veliki broj korisnika društvenih mreža su joj se rugali raznim komentarima, dok su neki ljudi pokušali da objasne ovaj fenomen. Pa prema njima, ovo je sasvim normalna reakcija, jer je većina toplote usmjerena ka snježnoj grudvi, i nije raspoređena na cijelu njenu zapreminu

Miris plastike je u stvari miris nečistoća iz samog plina iz upaljača, a crni snijeg se pojavljuje zbog procesa sublimacije kada se materija transformiše iz čvrstog stanja u gas te tako zaobilazi fazu tečnog stanja. Sve to možete i da pogledate na videu kojeg dijelimo sa vama, pa sami zaključite o čemu se radi, o plastici ili snijegu.

 

 

Preporučujemo