CRNA PRINCEZA JUGOSLOVENSKOG ROKA! Život joj je bio TRAGIČAN, živela u napuštenoj garaži, borila sa DROGOM i skončala sama na JEZIV NAČIN!

0

Nakon što je Tito umro, Jugoslavija se našla u mnogo novih problema od kojih je jedan od jačih bio ovisnost o drogi. Mlađi ljudi, naročito u Beogradu, su nekako uspjeli da lakše dođu do opijata i postanu narkomani. Neki su vjerovali da je to došlo sa Zapada da razori Jugoslaviju iznutra.

Bilo kako bilo, mnogi umjetnici su najviše propatili sa drogama, a na vrhu su sigurno bili članovi benda Ekatarina Velika. Pjevač i gitarista Milan Mladenović se već proslavio sa grupom Šarlo Akrobata, a basista Bojan Pečar sa grupom VIA Talas. Klavijaturistkinja Margita Stefanović je već svirala u bendu Karlowy Vary i sa Elvis J. Kurtovichem. Kao Ekatarina Velika su se brzo proslavili sa svojom mračnom alternativnom muzikom i njihove pjesme su danas kultne, a svi su umrli jako mladi. Margita je naročito pala pod uticaj droga i umrla je u 43. godini života kao beskućnica koju su svi zaboravili.

Milan i Bojan su umrli prije nje, a nju je dodatno dotukla smrt oca 1996. godine kad je prodala veliki stan u Beogradu za dva manja i s preostalim novcem otišla u Indiju da traži spas, ali uzalud. U povratku je prodala i druga dva stana i novac potrošila na opijate.

Vremenom je toliko propala da je počela da živi po garažama i smještaju za beskućnike na Voždovcu. Tragično je da je takav talenat završio na taj način, ali barem Margita i ostatak ovog unikatnog benda žive kroz svoju fantastičnu muziku koju svi pamte, nebitno da li su stariji ili mlađi. Šta vi mislite o ovome?