ČITAV ŽIVOT SMO UŠI ČISTILI NA POGREŠAN NAČIN: Doktor otkrio trik koji je zaludeo sve Srbe!

0

Lična higijena je nešto jako važno što nipošto ne bismo smjeli zapostavljati u našem svakodnevnom životu. Čistoća sprječava nakupljanje štetnih mikroorganizama i parazita, te nas tako čuva od bolesti i smrti. Mnogi od nas vjerovatno svakodnevno peru zube, koriste konac, umivaju se, tuširaju i slično, ali da li čistimo uši?

Uši su nam od iznimne važnosti jer je to jedno čulo bez kojeg je teško zamisliti život. Upravo zato je važno da nam uši ne obole i ne budu začepljene cerumenom. Ta žuta ljepljiva tvar je česta pojava i moramo je čistiti kako treba skoro svaki dan i to pravilno. Većina nas sigurno uvijek uzme štapiće za uši i samo krenemo da ih guramo u uho kako bismo izvukli te nakupine cerumena, ali američki doktor David Gill govori da to nije nimalo bezbjedno da tako čistimo uši i da ćemo tako nanijeti sebi trajnu štetu ušiju, a to ne želimo.

Savjetuje da nakapamo malo ulja na vatu od štapića za uho i blago razmažemo to ulje da smekšamo cerumen i onda ga lakše izvučemo. Prije nego ga krenemo vaditi, potrebno je malo protresti glavu da se to makne nakon što smekša i bude lakše za odstraniti pomoću štapića za uši.

Ovaj pedijatar je skupio mnogo pratilaca i pregleda posebno iz Srbije nakon što je ovo objavio u obliku videa i možete i vi to pogledati na priloženom linku. Nadamo se da ćete nastaviti da pazite na svoje zdravlje, a uvijek je pametno prvo se posavjetovati sa vašim doktorom ako imate neke zdravstvene brige.