Novo

Cijeli svijet je pogrešno odgovorio: Da li vi znate šta ide u prazan kvadratić?

Ova zagonetka na prvi pogled će vam dijelovati vrlo jednostavno, ali mi vam grantujemo da ćete sasvim sigurno dati pogrešan odgovor na ovu zagonetku.

Ovu priloženu sliku dobro pogledajte te onda razmislite. Po vašem mišljenju šta se treba upisati u ovaj prazan kvadratić?

Vjerujemo da će vam odgovor na ovu zagonetku sigurno djelovati veoma jednostavno, ali sigurni smo da ćete ipak pogriješiti. Vjerovatno ste dali odgovor kao broj šest, međutim, to nije odgovor koji se ovdje traži, iako on djeluje da je najlogičniji.

Pitate se sad šta je onda tačno ako nije ustvari broj šest?

Slika ispod teksta će vam vjerovatno dati odgovor od kojeg vas sigurno već sada boli glava.

Upravo tako. Odgovor na ovu zagonetku je slovo R, i budite sada sami sebi iskreni, da li bi vam ikada pao na pamet ovaj odgovor bez naše pomoći. Ako ste ovo sami shvatili onda ste vi pravi genijalac.

Zanimljivosti o zagonetkama:

Zagonetka je izjava ili fraza ili pitanje koja ima dvostruko ili zakrivljeno značenje, predstavljena kao pitalica koju trebate riješiti. Zagonetke su dvije vrste: enigme, što su problemi općenito izraženi metaforičkim ili alegorijskim jezikom koji zahtijevaju kreativnost i pažljivo razmišljanje za svoje rješenje, i mozgalice, koja su pitanja koja se oslanjaju na svoje učinke na ostavljanje bilo u pitanju ili u odgovoru.

Archer Taylor kaže da “vjerovatno možemo reći da je zagonetka ustvari univerzalna umjetnost” i navodi zagonetke iz stotina različitih kultura, uključujući finske, mađarske, američke indijanske, kineske, ruske, nizozemske i filipinske izvore među mnogim drugima. Mnoge zagonetke i teme zagonetki su međunarodno raširene. A neki smatraju da one služe za razvijanje kreativnog dijela u mozgu.

Oglasi – Advertisement