CIJELI REGION UŽASNUT ZBOG OVE JEZIVE TRAGEDIJE: 10-godišnji dječak pronađen BEZ ZNAKOVA ŽIVOTA u svojoj sobi – Ekipa hitne ništa nije mogla učiniti!

0

Rakovica je ostala potrešena nakon što je 10-ogodišnji dječak preminuo od nedostatka kisika, nakon što je navodno učestvovao u takozvanom “Izazovu zamračenja” na popularnoj društvenoj mreži TikTok..

Kako mediji izjavljuju, dječak je do jučer pronađen bez ikakvih znakova života u svojoj sobi. Njegovi roditelji su otišli do radnje, a kada su se vratili on nije otvarao vrata. Istog momenta su pozvali policiju i vatrogasce jer su preko terase ušli i dijete zatekli obješeno o krevet na sprat.

Od početka se već sumnjalo da je do smrti došlo slučajno tokom igre, ali sada se vjeruje da je mališan zaprav igrao izazov Blackout na društvenoj mreži TikTok.

Prema navodima igre, ovaj izazov podrazumijeva da djeca stave kaiš oko vrata, stegnu ga i snimaju to mobilnim telefonom dok ne padnu u nesvijest. U Italiji je do prije neki dan, preminula djevojčica istih godina kao i ovaj dječak, koja se ugušila igrajući upravo ovaj izazov.

Svjetski mediji apeluju da se prijavi svaki nalog na kojem se vidi dijeljenje tog izazova.

Preporučujemo