Novo Savjeti

Budite spremne za ljeto, uz ovaj trik u kupaćem ćete izgledati kao boginja: Celulit će nestati preko noći, a stražnjica i noge će biti zategnuti!

Ukoliko spremate svoje tijelo za put na more, sigurno je stvar koja vas muči celulit. U ovom članku ćete pročitati jedan trik koji će vam pomoći da se riješite celulita. 

1. Jedite zdravo

Mit koji se često spominje jeste da ako izgubite težinu da će celulit nestat, to naravno nije istina. Celulit će nestati kada počnete zdravo da se hranite. Vaša ishrana treba da se sastoji od: proteina (meso, orašasti plodovi, mahunarke), lecitin (špinat, paradajz, soja, jaja), masne kiseline (avokado, orasi, ribe, masline), masnoće i povrće (grejp).

2. Voda

Za tijelo je najbolje piće voda. Kako predlažu nutricionisti, potrebno je unositi litar i po do dva litra vode, i to ne uključujući druga pića.

3. Fizička aktivnost

Ukoliko unosite više kalorije nego što možete potrošiti, dobit ćete masnoću koja ima uticaj na izgled celulita. Najbolja stvar da učinite kako bi sagorili višak kalorija i kako bi vaše tijelo bilo savršeno jeste da vježbate.

4. Masaža

Djelotvorne su sve vrste masaža bile to obične masaže ili masaže sa posebnim čašama i četkama i profesionalnom uslugom. Ukoliko odete u neki masažni salon ili kliniku sa masažu, možete primjetiti da oni koriste posebnu opremu koja uništava slojeve potkožnog masnog tkiva i poboljšava metabolizam. Masaža koja je najučinkovitija jeste sa eteričnim uljima. Ona dolaze u epidermu, gore masnoću i eliminira stagnaciju limfe.

5. Piling

Učinke koje želite ne daju anti celulitne kreme. Međutim piling uklanja keratinizirani sloj kože, ubrzava metaboličke procese i poboljšava cirkulaciju krv.

Ostatak teksta možete pogledati na linku koji se nalazi OVDJE.

Oglasi – Advertisement