BOŽJA BILJKA, JEDINA ZAPISANA U BIBLIJI I KURANU Može da izleči sve što muči ljude! (FOTO)

0

Tokom historije i ljudske evolucije, liječili smo se na razne načine i vremenom strašno uznapredovali kad je u pitanju medicina i liječenje. Danas se sve puno preciznije rješava uz pomoć tehnologije i farmacije kao i kvalitetno obučenih doktora i specijalista bez kojih ne bismo mogli imati bolje zdravlje nego naši davni preci.

Međutim, da bi se došlo do tog nekog perioda razvoja, ljudi su morali da se liječe na manje efikasne ali opet većinom učinkovite načine. Dosta ovih načina se danas zovu alternativna medicina i neki su spremni zakleti se u nju. Danas vam otkrivamo biljku koja je navodno najljekovitija od svih. Sigurno ste svi dosad probali ili se bar susreli sa ćurokotom odnosno crnim kimom. Ova biljka je specifična po okusu ali je i jako zdrava, do te mjere da se spominje u drevnim religijskim tekstovima poput Biblije i Kur’ana. Poslanik Muhamed je jednom prilikom izjavio da ćurokot liječi sve osim smrti.

Ako je vjerovati ovim tekstovima i raznoraznim narodnim predanjima, ova biljka bi vam trebala pomoći kod problema kao što su dijabetes, hipertenzija, čirevi, gastritis, akne, ekcemi, alergije, artritis, multipl skleroza, upala pluća, bronhitis, psorijaza, astma, hronični umor, skorbut, bakterijske infekcije, bolesti jetre, sinusitis i kojekakve druge zdravstvene probleme.

Pored toga, kaže se da je jako dobar za srce baš zato jer snižava pritisak i bori se protiv bolesti kao što su dijabetes tip II. Također je dobar kod problema sa trigliceridima i holesterolom, a zdrav je za konzumirati svakako. Ukoliko vas više zanima o ovoj biljci, kliknite ovdje.

Preporučujemo