Bolna ispovest Mire Banjac: JAUKALA sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se UBIJEM! (FOTO)

0

Mira Banjac spada u plejadu glumaca koji su obilježili jednu epohu a u bivšoj državi je bilo teško zamisliti neki film ili seriju bez nje. Svi je znaju kao pozitivnu ženu koja ima vedar duh ali je život nije ni najmanje mazio.

Pozorišnu školu je završila u Novom Sadu 1950. godine a u vrijeme Drugog svjetskog rata je bila u partizanima godinu dana kao borac u Prvoj proleterskoj brigadi. Odrasatala je u siromaštvu i bijedi i strašnom ratu a njen otac je bio amerikanac koji je doveden kada je imao samo 21 godinu na naše prostore. Oženio se njenom majkom koja je bila jedna od ljepših djevojaka u mjestu ali su zajdno živjeli samo 4 godine jer je njena majka onda otišla u Beograd i zaposlila se.

Tada je došlo do izbijanja rata i granice su se zatvorile i majka joj je ostala u Beogradu a ona u Erdeviku kod babe i tetke sa očeve strane koje su se međusobno stalno svađale. Mira se odmah nakon diplome udala za svoju životnu ljubav Andreju Jovanovića i u svojoj 24-oj godni je rodila sina Branu.

Ipak od muža se razvela nakon pet godina a sa njim je ostala u dobrim i prijateljskim odnosima sve do njegove smrti. Mira je u intervjuu koji je dala za Blic priznala i da je u jednom periodu svog života razmišljala o samoubistvu a tada nije imala novca i dugovala je velike sume. Išla je bukvalno ulicama Beograda i jaukala jer je morala da pozamljuje novac da bi preživjeli. Tada je posudila od zelenaša i kamate su samo rasle i dok je razmišljala da se ubije stigao je poziv koji je sve promijenio. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo