BJELINA FOTOGRAFIJA KOJU BI SVI RADO DA VIDE! Od 1984 godine pa sve do danas, OVA SCENA VEČNO ĆE DA TRAJE! (FOTO)

0

Naš najpoznatiji glumac i redatelj, Dragan Bjelogrlić, obilježio je mnoge filmove i serije svojom pojavom i više nego odličnom glumom. Kao mladić, završio je Fakultet dramskih umjetnosti i to u jednoj klasi koja se smatra najboljom klasom ikada koja je prošla kroz ovaj fakultet.Danas Dragana Bjelogrlića više možemo vidjeti iza scena kao redatelja i scenaristu, nego ispred kamera, ali i na taj način on uspijeva da ostavi svoj pečat projektima na kojim radi.

Sarađivao je sa brojnim velikim imenima, od kojih je većina nažalost preminula. Završio je sa generacijom 1984. godine, koja se amatra najuspješnijom i najboljom generacijom Fakulteta dramskih umjetnosti. Profesor Vladimir Jevtović je zaista dao sve od sebe, jer iz ove generacije je izašlo 12 više nego uspješnih glumaca i glumica čija imena danas svi znaju. Da li možete pogoditi o kome je riječ?

Mi ćemo Vam svakako nabrojati dvanaest, slobodno možemo reći, velikana koji su ostavili veliki pečat domaćoj kimenatografiji kroz razne serije i filmove. Čuvenu dvanaestorku čine: Dragan Bjelogelić, Vesna Trivalić, Srđan Žika Todorović, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, Mirjana Joković, Branka Pujić, Darko Tomović, Tatjana Venčelovski, Vesna Stanojević, Slobodan Boda Ninković i Dušanka Duda Stojanović. Njihove karijere su i više nego odlične, a danas su se većina povukli sa scene.

Dragan Bjelogrlić je, iz ove dvanaestorke, najaktivniji na društvenim mrežama. Nedavno je na svom instagram profilu podijelio fotografiju na kojoj se vide Vesna Trivalić, Boda Ninković, Dragan Petrović Pele i Dragan. Mnogi su se raznježili na ovu fotografiju jer su pomenuti glumci i glumice tada tek bili u usponu svoje karijere.