BIO JE SIROMAŠAN, A JEDNA KAFANA PROMENILA JE SVE: Zbog afere sa 40 godina mlađom umalo da mu strada brak?!

0

Na našim prostorima je prije vladala neka muzička raznolikost – svaki pokret je imao svoju publiku, nebitno da li je to bilo u jeku popularnosti ili poznato manjem broju slušalaca. Danas u doba kapitalizma na našim prostorima, narodnjaci dominiraju ljestvicama i mnogi pjevači i pjevačice se gledaju kao neke uzvišene ličnosti.

Dosta stare narodnjačke garde iz doba Jugoslavije se u takvoj klimi održalo i danas žive kao bogataši, a jedan od njih je bio i Šaban Šaulić od kojega se publika oprostila prije tri godine kad je poginuo u saobraćajnoj nesreći u 68. godini života i ostavio iza sebe porodicu i bogatstvo. Rođen je u Šapcu davne 1951. godine u Jugoslaviji, a najviše je vremena proveo u Bijeljini. Porodica nije bila baš u najboljoj finansijskoj situaciji, ali su Šabanovi talenti za muziku i sport bili opipljivi jer je znao pjevati i trenirao je fudbal dok je bio učenik srednje škole.

Jednom je prilikom otkrio da je stric taj koji ga je pogurao u muziku, ali i u boks. Naučio ga je da se tuče, a kad bi izašao s njim u kafanu, tjerao ga je da pjeva. Roditelji se nisu mogli posvetiti Šabanu jer su se trudili da nešto zarade za porodicu.

U toj kafani ga je čuo jedan violinista i odatle je sve nekako počelo. Šaban je kasnije postao stalni pjevač te kafane i dolazio je s prijateljima na koktele. Kasnije je postao narodnjačka zvijezda, a život mu je propraćen raznim dešavanjima od zasnivanja porodice do ljubavne afere, o čemu možete saznati više ovdje.

Preporučujemo