BIO JE NAJVEĆI FRAJER NA JUGOSLOVENSKOJ ESTRADI, a danas niko ne želi da ga uslikaju sa njim: ORONULI STARAC- TUGA! (FOTO)

0

Koliko smo samo do sada pročitali tekstova o zlatnom dobu Jugoslavija kada su kultura i sport cvjetali, i kada su umjetnici tretirani na pravi način, kada smo imali izvrsnu muziku, snimali su se kultne serije i filmovi, a i književnost je bila na najvećem nivou. Kada je muzika u pitanju, ona estradna, zanimljivo je da su mnogi pjevači i bendovi iz tog perioda poput Bijelog Dugmeta, Parnog Valjka, Prljavog Kazališta, Srebrna Krila, Kerber, i brojni drugi i dalje veoma popularni i slušani i naravno svi su oni legendarni, posebno oni koji i dalje egzistiraju.

Jedan od pjevača koji je žario i palio sedamdesetih i osamdesetih godina je svakako Vlado Kalember, koji je bio poznat kao jedan od najvećih zavodnika i pjevača toga vremena. I mada su mnogi muzičari imali mnogo obožavateljki, kod Vlade je sve to nekako bilo najbolje upakovano – mlad, lijep, zgodan, šarmantan i iznimno talentovan. I karijera mu je bila veoma velika, a sve je krenulo sa bendom Srebrna krila još 1978. godine,a  amalo ko se sjeća da je predstavljao i Jugoslaviju na Pjesmi Eurovizije 1984. godine zajedno sa Izoldom Barudžijom i da su njih dvoje tada osvojili 18. mjesto. Nakon toga je Vlado krenuo sa solo karijerom, da bi mu se desila velika ljubav sa violončelisticom Anom Rucer koja je čak 30 godina mlađa od njega, sa kojom je dobio i sina koji danas ima 13 godina

Njihov brak nije potrajao, a mnogima je bilo čudno da su njih dvoje i nakon razvoda ostali u veoma bliskim odnosima, te iako su 6 godina razvedeni, bukvalno se nikada nisu ni razdvajali. On smatra da je loše što se mnoge veze završavaju ružno, jer to po njemu znači da nema razloga da između dvoje ljudi ne bude lijepo prijateljstvo kada već nema materijala za ljubav. Također je jednom prilikom rekao da skoro niko više ni ne traži da se slika sa njime, a isto tako je kazao kako “nije uspio da se bavi nekim časnim poslom”.

 

Preporučujemo