BIO JE mega POPULARAN 90-IH, A ONDA NAPUSTIO SRBIJU: Danas živi u kolibi i gaji beli luk! Znate li o kome se radi? (FOTO)

0

Muzička scena zna biti jako pozitivna za one koji se uspiju nositi sa svom pažnjom i svim prevarama koje mogu da nastupe. Za neke druge je to okrutno i ono malo slave što postignu im treba biti dovoljno jer možda više nikad neće dobiti tu istu priliku nakon jednog hita.

Takvih je mnogo i na stranoj i na domaćoj sceni, nebitno da li se radi o zabavnoj muzici ili narodnjacima. Danas vam donosimo priču o jednom narodnjaku iz 1990-ih koji je sad u Njemačkoj i koji je stekao veliku slavu za vrijeme te decenije tokom koje je djelovao u rodnoj Srbiji. Radi se o pjevaču po imenu Dejan Ćirković poznatiji svima kao Ćira koji je harao domaćom narodnjačkom scenom sa svojim velehitovima. Danas se više ne bavi muzikom i nije uopšte u estradnim vodama pa se okrenuo ka Zapadu i otišao u svima omiljenu Njemačku gdje pokušava da izgradi novi život.

Živi u jednoj kolibi negdje iznad Stuttgarta i pokušava da se bavi poljoprivredom. Kao i mnogim južnoslavenskim narodima, Njemačka predstavlja neki vid bolje zarade i boljeg života jer to je jedna uređena država koja stalno traži radnike koji bi se bavili nekim poslovima za koje uvijek fali neki kadar.

Požalio se Ćira kako je sve zatvoreno zbog pandemije i kako nema s kim da se druži osim s par ljudi. Trenutno uzgaja bijeli luk i radi na tome da krene uzgajati još povrća a želja mu je doći nazad u rodnu Srbiju da vidi svoje prijatelje i poznanike nakon toliko vremena.

 

Preporučujemo