BILI SU OMILJENI JUGOSLOVENSKI PAR, A ONDA JE USLEDIO BIZARAN KRAJ: Ljubavna priča koja intrigira već godinama!(FOTO)

0

U bivšoj Jugoslaviji se nekada stavljao fokus na kvalitetnu umjetnost i zabavu, za razliku od današnjih vremena. Bilo je mjesta i za narodnjake i za zabavnjake ali i za avangardu odnosno alternativu. Mnogi izvođači u svih šest republika su se trudili da stvore zanimljivu i pristupačnu umjetnost koja se i danas konzumira.

Pjevačica Dragana Šarić koju svi znamo pod imenom Bebi Dol je bila jedna od umjetnica bivše Jugoslavije koja ne da je imala izvanredne vokalne sposobnosti, nego je uvijek eksperimentisala sa muzičkim idejama i pravcima. Zajedno s producentima Goranom Vejvodom i Sašom Habićem je napravila kultne albume i pjesme.

S druge strane, zagrebačka mračna alternativa je imala svoje pionire u grupi Dorian Gray, koju je predvodio gitarista i pjevač Massimo Savić. Ono što malo ko zna je to da su Bebi Dol i Massimo zapravo bili u vezi, a upoznali su se u avionu i tu je počela luda romansa. Bebi se vraćala sa uspješne turneje u Egiptu i kaže da je Massimo bio pravi džentlmen, ali je ona isprve mislila da je on gej. Kasnije se potrudio da je osvoji i dočekao je s buketom cvijeća na aerodromu pa su postali par. Imali su ludu družinu i živjeli od danas do sutra.

Toliko im je bilo lijepo zajedno da su počeli da se bahate i rasipali su se kao današnje estradne zvijezde, sve dok nije rat krenuo. Navodno su se rastali jer se nisu mogli dogovoriti gdje će nastaviti svoje živote – Zagreb, Istra ili Beograd. Danas oboje imaju partnere i porodice.

 

 

Preporučujemo