Svi dobro znamo da današnje poglede na svijet i današnju popularnu kulturu najviše oblikuju Amerika i druge zapadne sile, pa često zaboravimo kvalitetu koja dolazi sa Istoka. Neke od najvećih ličnosti se često zaborave jer Zapad puno bolje reklamira i širi svoje vrijednosti i kulturu svijetom dok se na ostale gleda s visine.

Danas vam pišemo o čuvenoj pjevačici Ofri Hazi koja je porijeklom iz Jemena, ali je odrasla i proslavila se prvobitno u Izraelu pa se stoga smatra izraelskom pop pjevačicom, a neki je čak zovu “Madonna s Istoka”. Njen je život bio pun trageidja i napustila nas je prije dvadeset i dvije godine. Rođena pod imenom Bat-Sheva Ofra Haza davne 1957. godine, odrasla je u siromašnoj porodici i jedva se izvukla iz kandži neimaštine, ali je držala do sebe sve vrijeme i nevinost je izgubila jako kasno u životu – tek 39. godine kad je upoznala svoju najveću ljubav.

Iako se proslavila brojnim hitovima diljem svijeta, njena slava je dovela do mnogih problema i tragedija. Jednom prilikom je zamalo poginula u avionskoj nesreći, a mnogi vjeruju da je umrla relativno mlada zato što je njen muž nju zarazio AIDS-om i tako je zauvijek uništio i nju i njenu karijeru.

Postoji mnogo detalja iz života Ofre Haze koji mnogi jednostavno ne znaju ili ne razumiju pa stoga imaju možda jednostavnije viđenje cjelokupne situacije. Stoga je važno pročitati nešto više o voljenoj pjevačici i možda ponovo otkriti njenu muziku i što je bila slavna. Za više detalja o njenom životu kliknite ovdje.

Preporučujemo