Iako svi misle da je rad na estradi bajan i da je to jako lako i profitabilno, poprilično se varaju. Pored što morate biti relativno dobri u onome čime se bavite, morate imati harizmu i sposoban tim ljudi poput publicista, agenata, advokata, menadžera i drugih koji će vam pomoći da opstanete na surovoj sceni.

Mnogi su napravili greške u mnogim od ovih koraka i samo su nestali u hodnicima vremena, dok su se neki dočepali slave i tu su ostali bez previše problema. To naravno uključuje i povećanu aktivnost na društvenim mrežama i prodaju svog imidža putem skandala ili sponzora. Jedna pjevačica koja je tokom 1990ih bila u usponu i nije dočekala neku veću slavu je Andrijana Dabetić koju su svi znali po njenom jednostavnom nadimku Anči. Ona je bila jako mlada kad se Jugoslavija raspala u brutalnom ratu, ali je to nije spriječilo da jedne godine odnese titulu Miss Jugoslavije.

Štaviše, imala je i par hitova kojima se baš pokazala i 1992. godine je izbacila popularan album “Anđeo za umornu dušu”, a dvije godine kasnije je postigla tu tada prestižnu titulu Miss Jugoslavije, što je dvostruki uspjeh za tako mladu osobu u to vrijeme i to u tako kratkom vremenskom roku.

Nažalost, Anči nije uspjela da se održi na sceni dugo i zamjenile su je znatno uspješnije i lukavije zvijezde te slabo ko danas o njoj uopšte i priča. Pogledajte jednu od novijih fotografija ove nekadašnje zvijezde i sami procijenite kako nekadašanja Miss Jugoslavije danas izgleda za svoje godine. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo