BILA JE ŠAMPION SVETA I PONOS SRBIJE, A ONDA JOJ JE OTKRIVENA NEIZLEČIVA BOLEST: Gde je danas Nađa Higl? (FOTO)

0

Ukoliko pratite sport na našim prostorima, sigurno ste čuli za ime Nađa Higl. Ova žena je prije više od decenije postala svjetska prvakinja u plivanju i zaslužila je ponos svoje rodne Srbije. Međutim, njena karijera se drastično promjenila kao i njen život kad je saznala da pati od neobične autoimune bolesti.

Naime, Nađa je bila jako perspektivna plivačica od malih nogu i 2009. godine u Rimu je osvojila medalju za prvo mjesto i time stavila Srbiju na mapu kada je u pitanju plivanje. Zabilježila je mnogo uspjeha, ali danas sa 35 godina se već drugačije nosi sa svojim životom radi zdravstvenih problema. Morala je da obustavi mnoge svoje aktivnosti kad je saznala da pati od autoimune bolesti po imenu ulcerozni kolitis. Sama priznaje da nije imala pojma kakva je bolest u pitanju ali da je sam naziv prepao jer je zvučao rogobatno. Iako je i danas jako uspješna, nije joj bilo lako.

Bojala se za svoje dvoje djece jer se ova bolest prenosi genetski. Kaže da joj je najteže padalo kad je morala trčati u WC u po hranjenja svoje bebe, ali da su joj porodica i prijatelji pomogli i pružili podršku koja joj je bila prijeko potrebna u tom periodu.

Danas sa 35 godina i dalje prkosi bolesti. Muž joj je dobio dobar posao u Sloveniji pa su se preselili, a ona je i otvorila školu plivanja za djecu da iskoristi svoje vještine i talenat na pozitivan način i da nastavi privređivati za svoju porodicu koja joj znači sve na svijetu. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo