BESNI RAT UDOVICE I SINA MUAMERA ZUKORLIĆA: Elma Elfić objavila sliku njihove dece, pa poručila: Kome smeta muftijin amanet?!

0

Kada je prije nekoliko mjeseci iznenada preminuo muftija Muamer Zukorlić javnost je mnogo više saznala i o njegovom privatnom životu pa je isplivala i činjenica da je pokojni muftija imao i dvije zakonske žene što mu šerijat dozvoljava.

Prva supruga se skoro nikako ne pojavljuje u javnosti dok  je druga Elma Elfić Zukorlić bila jako aktivna u društvenom životu i uspješna je poduzetnica koja voli i da se pohvali svojim uspjesima. Nakon Zukorlićeve smrti u stranci koju je osnovao ga je zamijenio njegov sin Usame a kako srpski mediji pišu sada je došlo do otvorenog sukoba izmjeđu njega i Elme a sve zbog Usaminih sumnji da je njegov otac otorvan zbog čega je prije nekoliko dana izvršena i ekshumacija i obdukcija tijela Muamera Zukorlića.

Navodno Usame nikoga u porodici nije obavijestio  o svojim sumnjama na trovanje muftije i izlaskom u javnost sa takvim tvrdnjama. Sada se sukob između druge supruge preminulog muftije i njegovog najstarijeg sina izgleda proširio i na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru koji je on i osnovao a čija je predsjednica Elma Elfić Zukorlić.

Kako prenose mediji na univerzitetu je došlo do sukoba između obezbjeđenja koje već postoji i  koje vodi Muhamed Zukorlić, muftijin brat i noovg obezbjeđenja koje želi da uspostavi Usame. Elma se oglasila i preko RTV Novi Pazar i u svom obraćanju je apelovala na nadležne da urade sve da bi zaštitili autonomiju univerziteta. Ona je i na društvenim mrežama poslala jednu provokativnu poruku uz sliku svoje i Muamerove djece uz koju je napisala: ” Ko čuva Muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta Muftijin amanet?”

Preporučujemo