“BEOGRADSKI VIRUS” HARA BALKANOM! Počne kao grip, ali može biti SMRTONOSAN! ZGROZIĆETE se kad čujete kako se prenosi…(FOTO)

0

Prošlo je već više nešto od godinu dana kako je globalna pošast nazvana korona virus zavladala celim svetom. Milionske su cifre od osoba koje su preminule neke jako brzo, dok su se neke na žalost mučile danima pre nego što su preminule. Međutim, u poslednjih par meseci, bar što se tiče regije brojke su polako počelle da padaju prema dole, a to možemo zahvaliti pre svega procesu vakcinacije koje idu jako dobrom brzinom. 

Međutim, i pored korona virusa, doktori upozoravaju da letnji period uvek nešto donosi novo, a uvek treba biti na oprezu i treba osluškivati i pazitzi šta poznati evropski i svetski doktori upozoravaju i govore. Mi danas govorimo o serotep virusu koji izzaziva mišju groznicu a koji je nazvan “Beograd”. 

On spada u jako opasne tipove za jednog čoveka, a mi baš danas govorimo o njemu. Epidemiolog dr Slavica Maris, načelnica Jedinice za kontrolu i prevenciju bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje, objasnila je a jednu srpsku televiziju šta su simptomi mišje groznice, jako neobične bolesti, koja ako se ne tretira na pravi način i u pravo vreme, može biti i više nego smrtonosna.

Prenosi se vrlo lako i letnji meseci su najkritičniji, i zato treba biti više nego oprezan. Tako je primera radi u Sloveniji zabeleženo više od 200 slučajeva. Slično je i u Hrvatskoj, a prvi dani novog godišnjeg doba su trenuci kada se očekuje povećanje broja slučajeva. Temperatura, mučnina, bol u krstima i groznica su glavni simptomi ove bolesti. 

Preporučujemo