Beba stara 31 sat umrla majci u krilu: Imala je ljubičasti OSIP – evo ko je KRIV za tragediju! (FOTO)

0

Beba Pipa Grifits iz Velike Britanije je preminula od infekcije koju je izazvala streptokoka B dan nakon rođenja prije šest godina a mrtvozornik koji je izvršio obdukciju je tada izjavio da je ona mogla preživjeti samo da  je medicinsko osoblje poslušalo riječi zabrinute majke Kejli.

Ona se porodila kod kuće a babicama koje su je obišle  u dva navrata je rekla da je zabrinjava što malena neće da jede i da iskašljava nešto nalik smećkastoj sluzi. Međutim one njene riječi nisu shvatile ozbiljno i nisu smatrale da je bebi potrebna hitna medicinska njega. Djevojčica je ubrzo dobila osip ljubičaste boje i prestala je da diše i hitna pomoć je prebacila u bolnicuali su tamo samo mogli proglasiti njenu smrt.

Iako je od tada prošlo šest godina tek je u prošlu srijedu objavljen konačan izvještaj o uzrocima njene smrti a u njemu se pominje i kako je više od 200 beba i majki u Velikoj Britaniji preminulo zbog grešaka i nemara medicinskog osoblja u posljednjih dvadeset  i dvije godine. Osnovni problem u tamošnjim bolnicama je nedostatak osoblja a šefovi nisu željeli da preuzmu odogovornost.

Kelji je sa suprugom došla na čitanje izvještaja i medijima je rekla da su prije dolaska posjetili Pipin grob i da joj se srce kida kada vidi koliko je unesrećenih porodica prisutno. Izvještaj je predstavljen javnosti u hotelu u Šropšajeru a u njemu se navodi da je pored ovih smrti koje su dokumentovane još 94 beba pretrpjelo povrede mozga koje su ih napravile invalidima. Tamošnja policija je ovim povodom pokrenula i istragu i istražuje se oko 600 slučajeva nemara.

Preporučujemo