Novo

Beba oborila rekord: Ima samo 19 mjeseci, a pogledajte šta ona umije!

Danas, na društvenim mrežama smo se upoznali sa svakakvim, pa moglo bi se reći čudima, što se male djece tiče.

Naprosto nas ne prestaju iznenađivati. I iako nakon određenih videa ili fotografija smatramo da smo sve vidjeli, uvijek postoji nešto što nas iznova i iznova iznenadi. Postoje stvari koje se smatraju lažnima ali ipak je više onih događaja i dešavanja koji su se zaista desile.

Upoznati smo sa činjenicom da su djeca danas mnogo naprednija od djece koja su se prije rađala, vjerovatno zbog toga što im je sve i svašta dostupno. Da li su za to krivi roditelji ili je došlo vrijeme da se inteligentnija djeca rađaju, nećemo nikada znati. Takvu sličnu priču imamo i danas za vas.

Većina djece uglavnom počnu čitati oko pete godine, oni malo napredniji krenu da pomalo čitaju već sa četiri.

Međutim, ova beba je oborila svako rekord. Kako tvrdi njegova mama, mali Carter je počeo da čita sa 19 mjeseci. Pored toga, kaže kako je on počeo da riječi prepoznaje već sa sedam mjeseci.

“Kada je on imao nešto manje od goinu dana, počeo je da polako sklapa svoje prve riječi, ali već sa 18 mjeseci je počeo da oubiljnije čita, te sam ga tada i snimila”, kaže Latoja, njegova majka.

Kako kaže, nakon što je ovaj snimak okačila na društvene mreže, jako brzo je dobila gomilu zapanjenih poziva i mailova, sve dok mali Carter nije proglašen pravim čudom.

Njegova majka Latoja kaže da Carter sa svega 19 mjeseci ima fond od oko 300 riječi čak zna da broji do 50.

https://www.youtube.com/watch?v=UKqFb4f12ao&feature=emb_title

Oglasi – Advertisement