BAKTERIJE NE MOGU DA PREŽIVE OVU TERAPIJU Soda bikarbona deluje na upale, bolesti bubrega, maligne bolesti, a za gljivične infekcije je nezamenjiva (RECEPT)

0

Na svijetu vjerovatno ne postoji stvar koja je toliko jeftina a ima bezbroj korisnih primjena kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. Ona se pored velikog broja načina na koji se može primjeniti u domaćinstvu koristi i u liječenju i kao prva linija odbrane od mnogih infekcija ali i gripe, dijabetesa, prehlade ali i bolesti bubrega pa čak i zloćudnih bolesti.

Samo neka od korisnih dejstava koje ima su regeneracija kože i sluzokože, zacijeljivanje opekotina, infekcije mokraćne bešike a posebno kod gljivičnih infekcija. Upravo jedna od najuspješnijih terapija u ginekologiji kod infekcija koje su izazvane gljivicama je ona sa sodom bikarbonom.

Najčešća ovakva infekcija je vaginalna kandidijaza koju izaziva gljivica kandida kada ima pretjeran rast. Simptomi su svrab i osjećaj pečenja te pojačan iscjedak koji ima sirasti izgled i biejle je boje. Da biste riješili ovaj problem potreban vam je irigator zapremine od pola litra i soda bikarbona a razmjera rastvora koji trebate napraviti je 1 kašikica sode na 100 mililitara vode.

Pored ovoga možete koristiti i medicinsku sodu bikarbonu koja se proizvodi u vidu vaginaleta ali je potrebno prije liječenja u kućnim uslovima da posjetite ginekologa koji treba da utvrdi da li je kod vas stvarno u pitanju kandida ili je neka druga infekcija ili bolest. Gljivice se vrlo često javljaju i na nogama odnosno nožnim prstima i one znaju biti jako uporne ali je i u ovom slučaju soda bikarbona jako efikasna. Potrebno je noge namakati u rastvoru sode bikarbone i tople vode i nakon nekog vremena će se gljivice povući.

 

Preporučujemo