“Baka” Doroteja je TROVALA i DAVILA koga je stigla: Pričalo se da takvo ZLO svet ne pamti, a izgledala je kao ljubazna starica! (VIDEO)

0

Svi koji su poznavali staricu Doroteju Puente koja je živjela u Sakramentu u Kaliforniji su je smatrali ljubaznom i simpatičnom ženom koja je uvijek bila obučena u haljine od šifona i imala urednu frizuru te nosila naočare sa debelim okvirom.

Bila je okružena mačkama i držala je pansion u koji je primala beskućnike i ljude koji su bili u nevolji. Mnogi su joj se zbog toga divili i hvalili njenu huumanost sve dok se nije otkrilo da ljudi koji imaju kontakt sa njom misteriozno nestaju. Međutim pošto se radilo o ljudima koji su uglavnom bili sami i nisu imali nikoga trebalo je da prođu godine, odnosno dok jedna socijalna radnica nije prijavila nestanak jedne osobe za koju je bila zadužena.

Tada je počelo da se odmotava klupko koje je dovelo do toga da policija u dvorištu kuće simpatične starice pronađe šset tijela a radilo se o osobama koje je ona ili otrovala ili zadavila a zatim bi koristila njihove čekove socijalne pomoći. O coijelom slučaju je snimljen i dokumentarac pod nazivom Najgori cimer ikada i u njemu je objašnjeno da je jedna od žrtava bio Alvaro koji je godinama imao psihičke probleme i živio je kao beskućnik.

Džudi nijeprihvatila objašnjenje koje je dobila da je Alvaro otišao sa svojim bratom na odmor u Meksiko jer je znala da on sa svojom porodicom ne razgovara. Alvaro je živio u Dorotejinom pansionu i Džudi je pitala drugog stanara da li je primjetio nešto neobično. On joj je rekao da je starica u posljednje vrijeme kopala mnogo rupa u svom dvorištu. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo