BAHATI ŽIVOT NAJBOGATIJEG SULTANA NA SVETU: Za njega pravila ne važe, priča se da ima harem, a ispovesti žena su jezive!

0

Svi znamo kako je živjeti pod vladavinom korumpiranih političara koji unazađuju državu i idu protiv interesa naroda. Međutim, vjerovali ili ne, mnogo ljudi u državi Brunej imaju problema sa svojim sultanom koji više naginje ka licemjernoj tiraniji i diktaturi. Njegovo ime je Hassanal Bolkiah kojemu je sada sedamdeset i šest godina.

Ovaj sultan vlada ovom državicom od samo četiri stotine hiljada stanovnika već decenijama i uveo je jako strog šerijatski zakon čije su drakonske mjere pojačane još više 2019. godine. Zabranio je mnogo stvari i vlada sve konzervativnije, dok on važi za jednu od najbogatijih osoba na planeti. Brunej je država koja dobro posluje vezano za naftu i slično, samim tim i stanovništvo uživa solidan standard, ali je problem što mogu biti kažnjeni za najbanalnije stvari smrću. U ovoj državi je kamenovanje i dalje važeća disiplinska mjera i može se primjeniti na homoseksualcima, ljudima koji se ne oblače prikladno i slično.

Takve drakonske mjere slabo gdje postoje u svijetu, a sultan Bolkiah je licemjer zato što on živi apsolutno rasipnički i bahato. Jedno vrijeme je bio najbogatiji čovjek na svijetu, a i danas je blizu vrha liste. Ljudima je zabranio alkohol, koncerte, kršćanska slavlja u javnosti, diskoteke i noćne klubove.

Dok njegov narod živi ovako konzervativno, za svoj je rođendan jedne godine doveo kralja pop muzike Michaela Jacksona da ga privatno zabavlja i lagano je iskeširao sedamnaest miliona dolara na to slavlje. Ukoliko vas interesuje koliko bahato ovaj sultan živi i kakav je osjećaj biti u njegovom haremu, kliknite na link ovdje.