Novo

Bacite brijače i trak za depilaciju: Uz ovo dlake neće rasti: Treba vam samo jedan sastojak!

Vjerujemo da ste čuli za narodne metode depilacije dlaka sa lica i to u kućnim uslovima.

Te metode ne zahtjevaju posebne finansijske izdatke, ali su jednako djelotvorne. Tako vam mi danas donosimo jednu jako djelotvornu metodu, a koja će vam pomoći kako bi uklonili neželjene dlačice i to trajno. Vremenom će dlaka postati tanja te će u potpunosti nestati u kratkom vremenskom razdoblju.

Možemo vam garantovati da nikada nećete brijati dlake na licu ni na tijelu kada probate ovu metodu. Ovo se preporučuje posebno za žene koje imaju jake dlake. Potrebno je da stavite i u pećnicu ljusku oraha kako bi je ispekli, a nakon toga sameljite u prah. Dodajte vodu u taj prah i izmješajte sve kako bi se sjedinilo u tijesto i neka tako odstoji petnaest sati.

Tu smjesu nanesite na dijelove tijela gdje želite ukloniti neželjene dlačice i to zauvijek. Ostvite ga tako najmanje pola sata, a nakon toga ga isperite. Ponovite ovaj postupak bar tri puta dnevno kako bi dobili željene rezultate.

Ono što malo ljudi danas zna je da se i ljuska oraha, kao i zeleni omotač mladih oraha, kao i lišće stabla oraha mogu koristiti u zdravstvene svrhe.

Znate li koje su posljedice prejedanja orašastim plodovima?

Antioksidansi u orasima su juglon, telimagrandin i morin, koji se nalaze u jako malo namirnica. Dok juglon u prirodi spriječava klijanje drugih biljaka, on ima antibiotičko i protugljivično djelovanje, a najviše se nalazi upravo u lišću stabla oraha. Zbog njegove toksičnosti, posebno se savjetuje koristiti mlade listove oraha.

Uz antioksidanse, vrlo je važno zapamtiti kako su orasi bogat izvor omega-3 masnih kiselina te se zbog toga preporučuju za one koji se drže veganske prehrane jer će im dati ono što bi osobama normalne prehrane dalo meso ribe.

Oglasi – Advertisement