Baba Vanga, koja je bila slijepa, ali ipak mogla navodno predvidjeti događaje, navodno je dala nekoliko predviđanja za 2024. koja se smatraju strašnim. Legenda kaže da je Baba Vanga bila poznata kao “Balkanski Nostradamus” i da je imala dar vizije. Prema priči, vidovnjakinja je svoje moći stekla nakon što je preživjela tragičnu oluju koja ju je ostavila slijepom kao dijete. Baba Vanga, za koju se kaže da je predvidjela napade 11. rujna i referendum o Brexitu, dala je zastrašujuću najavu o 2024. godini, izvijestili su britanski mediji.

Kažu da je dala točna predviđanja o nekoliko velikih događaja u povijesti. To uključuje katastrofu u Černobilu, smrt princeze Diane i raspad Sovjetskog Saveza. Umrla je 1996. u 84. godini života. Brzo naprijed u 2024., a britanske novine The Mirror navode sedam njezinih predviđanja. Točnost proročanstava Babe Vange kontroverzna je tema. Mnogi su čak tvrdili da su mnogi njezini komentari pogrešno pripisani njoj te da su neki njezini komentari možda krivo protumačeni, što je dodatno pojačalo kontroverzu oko njezinih predviđanja.

Bilo je mnogo slučajeva pokušaja atentata na pojedince. Baba Vanga predosjeća da će ruskog predsjednika Vladimira Putina sljedeće godine ubiti njegovi sunarodnjaci, prenosi Astrofame. Kremlj je u više navrata demantirao glasine da Putin ima rak i negira sve optužbe o pogoršanju zdravstvenog stanja. Osim toga, očekuje se porast terorističkih napada diljem Europe. Iznijela je predviđanja o oružju za masovno uništenje u nedavnim publikacijama. Prema njezinim riječima, ova “velika država” će iduće godine izvoditi testove ili izvoditi napade biološkim oružjem. Također je rekla da terorističke skupine planiraju napade u Europi.

Trenutno gospodarstvo prolazi kroz veliku krizu. Prema Vanginim predviđanjima, u narednoj godini doći će do velike ekonomske recesije s globalnim posljedicama. Navela je mnoge čimbenike koji su doprinijeli katastrofi, uključujući rastuće razine duga, rastuće geopolitičke napetosti i prelazak ekonomske moći sa zapadnih na istočne zemlje. Osim toga, mogli bi se dogoditi alarmantni klimatski događaji, koji bi dodatno pogoršali postojeće strahove. Prognoza koju je predviđala bila je strašna. Iduće godine očekuju se katastrofalne vremenske prilike i prirodne katastrofe. Predviđanje se temelji na promjenama u Zemljinoj orbiti, koje se obično događaju tijekom dugih vremenskih razdoblja. Međutim, ako se ovaj orbitalni pomak dogodi u kraćem vremenskom razdoblju, to bi moglo dovesti do niza problema, poput klimatske nestabilnosti i povećanja razine radijacije.

Cybernapadi su stalna prijetnja u modernoj tehnološkoj eri. Ovi napadi mogu uzrokovati značajnu štetu pojedincima, tvrtkama i vladama. Kibernetički napadi mogu imati mnoge oblike, od prijevara s krađom identiteta i infekcija zlonamjernim softverom do distribuiranih napada uskraćivanjem usluge (DDoS) i ransomwarea. Za pojedince i organizacije je ključno da poduzmu proaktivne korake kako bi se zaštitili od ovih prijetnji, kao što je implementacija jakih protokola kibernetičke sigurnosti i edukacija o najnovijim kibernetičkim prijetnjama. Prema njezinoj izjavi, očekuje se porast učestalosti kibernetičkih napada, pri čemu će sofisticirani hakeri ciljati na kritičnu infrastrukturu poput postrojenja za pročišćavanje vode i električnih mreža. Prema njezinim predviđanjima, to će predstavljati veliku prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Osim toga, značajan napredak je postignut u polju medicine, što je dovelo do novih otkrića. Prema riječima proročice, stižu ohrabrujuće vijesti iz područja medicine. Ona predviđa da će se pojaviti nove mogućnosti liječenja za bolesti koje su se nekad smatrale neizlječivima, poput Alzheimerove bolesti. Osim toga, proroci također predviđaju da će rak biti izliječen do 2024. godine.

Tema tehnološke revolucije višestruka je i sadrži različite podteme. Ovaj izraz se koristi za opisivanje velikih i brzih tehnoloških promjena koje dramatično mijenjaju način na koji društvo funkcionira. Te se revolucije mogu dogoditi u različitim područjima kao što su komunikacije, transport, medicina i zabava. Važno je napomenuti da tehnološke revolucije imaju dugoročne učinke na društvo te mogu imati pozitivne i negativne posljedice. Prema Histori.co.uk, vizija Babe Vange je da će doći do značajnog napretka u kvantnom računalstvu. Uočeno je da kvantno računalstvo napreduje velikim koracima i može rješavati probleme brže od konvencionalnih računala. Mirror.co.uk javlja da će se, ako se to dogodi sljedeće godine, razvoj umjetne inteligencije dodatno ubrzati.

Preporučujemo