ARKAN VASKRSAO U JAPANU- Pojavio se u uniformi ”Balkanskih zmajeva”- Ljudi ostali u šoku KADA SU GA UGLEDALI (FOTO)

0

Željko Ražnatović Arakan je za jedan dio javnosti biznismen i poslovni čovjek, a za veći dio je kriminalac i ratni zločinac koji je ubijen prije nego li je izručen sudu za ratne zločine. Za njega se zna da je bio u braku sa pjevačicom Cecom Ražnatović, i da sa njom ima dvoje djece, Veljka i Anastasiju, te da je ubijen 2000. godina u hotelu Interkontinental, a da s ejoš uvijek čeka na izručenje njegovog ubojice. Ono što je mnogima u ovim krajevima bilo zanimljivo je to da se u devetoj epizodi poznate japanske anime serije “Jormungand” pojavljuje se lik Dragana Nikolajevića Baldre, koji po svemu podsjeća na komandanta Srpske dobrovoljačke garde, Željka Ražnatovića, poznatijeg kao Arkana.

Još jedna od sličnosti se ogleda u tome što je Dragan Nikolajevič vođa narodne vojske “Balkanski zmajevi” i poznati je internacionalni kriminalac. U ovoj epizodi je Nikolajvević predstavljen kao muškarac izrazito bijele puti, kratke, podšišane kose, koji na sebi ima uniformu ”balkanskih zmajeva, te je veoma nadmoćan lik u cijeloj priči, te se vidi da svi vojnici oko njega bez pogovora slušaju njegove naredbe i da ga poštuju

Nikolajević je lik koji se veoma lako naljuti, te su mu postupci često nepredvidljivi. Najveća sličnost sa Arkanom je ta da je i Nikolajević ozloglašeni kriminalac u Europi, ali je i sin generala. Nikada nije osuđivan zbog mnogih svojih političkih veza, a kasnije postaje komandant vojne grupe ”Balkanski zmajevi” koju koristi kao vojnu, ali i kriminalnu organizaciju, koja je i u seriji angažirana za etničko čišćenje. Mnogo sličnosti sa Arkanom, zar ne ?

 

 

Preporučujemo