Novo

Američke bolnice smislile novu taktiku: Oboljelima od virusa daju nešto što svi mi imamo kod kuće (VIDEO)

Kako prenose mediji, doktori u New Yorku za najteže pacijente koji su se zarazili korona virusom primjenjuju taktiku svojih kolega iz Kine tako što im daju velike količine vitamina C.

Endru Veber je pulmolog iz Long Ajlenda, te se prisjetio kako je liječio svoje pacijente na intenzivnoj njezi i to kako im je u venu znao dozirati i po 1,500 mg C vitamina, a za njega to predstavlja moćan i prirodan antioksidans.

Ova količina predstavlja 16 puta veću mjeru nego što ju je propisao Nacionalni institut za zdravlje, a muškarci trebaju da konzumiraju ovaj dodatak od 90 miligrama, dok je kod žena 75 miligrama. Ovaj doktor je dodao da se terapija eksperimentalno primjenjivala na pacijentima koji su bili zaraženi sa korona virusom u Šangaju i da su pacijenti kojima je davan vitamin C pokazivali mnogo bolju kliničku sliku od pacijenata koji ga nisu uzimali, a prema njegovim riječima C vitamin je samo jedan od načina tretiranja korona virusa.

Osim toga, Veber je kazao i da je 14. februara u Žongnan bolnici u Kini počelo kliničko ispitivanje ove metode te se očekuje da će ispitivanje biti završeno do septembra, a do tada, na svima nama koji se borimo sa ovim nevidljivim neprijateljem ostaje da se pridržavamo mjera zaštite koje su uvedene.

https://www.youtube.com/watch?v=2QqIccSajQs&feature=emb_title

Te mjere podrazumijevaju da se strogo držimo izolacije i samoizolacije, da smanjimo naše kretanje na najmanju moguću mjeru, te da strogo pazimo na higijenu i na dezinfekciju jer su to osnovne stvari koje svako od nas treba da primjenjuje da bi se smanjilo širenje zaraze.

 

 

Oglasi – Advertisement