Aleksandra (28) iz Čačka udala se za Bošnjaka i promijenila vjeru, a snimak njenog prelaska na Islam izazvao je mnoge negativne komentare, ali i podršku – Mnogi je smatraju izdajicom (VIDEO)

0

Ovih je dana jedan snimak koji se pojavio na društvenim mrežama izazvao veliku polemiku na temu vjere, o odlukama koje se tiču vjere, te o udajama. Na snimku se vidi jedna mlada žena koja radi čin prelaska na islamsku vjeru. Mlaad žena se zove Aleksandra Belić, ima 28 godina i inače je iz Čačka, a ljubav je našla sa muškarcem druge vjere, koji je iz Bosne i Hercegovina i koji praktikuje Islam. Snimak je zabilježen u mjestu Vitinica, u opštini Zvornik. Jedan dio Vitinice leži u Republici Srpskoj, a veći dio u Federaciji BiH, u opštini Sapna. Ovaj čin je snimljen i od strane medija, naravno uz dozvolu Aleksandre  njenog muža Jasmina

Na snimci se mogu čuti i neke riječi koje su dio ceremonije:: “Aleksandra Nuhanović, rođena Belić, od oca Momira i majke Ljiljane, svojevoljno i bez ičije prisile prihvatila je da njena vjera bude islam, da živi po islamskim propisima…”- Vjerojatno bi malo ljudi i vidjelo ovaj snimak da ga neko nije objavio na društvenim mrežama, a taj neko je uz objavu napisao i ovo: “Braćo, ovako izgleda kada se Srpkinja iz Srbije (Čačka) uda za muslimana iz BiH i pređe u Islam. Mislim da svako ima pravo da sklopi brak sa kime hoće, ali treba imati dostojanstva i zadržati svoju vjeru… Mišljenja?”

Naravno da na komentare nije trebalo dugo da se čeka, a mnogi su podržavali ljudsku slobodnu volju, posebno žene da se uda za koga ona želi i da praktikuje vjeru koju ona želi, mada je bilo mnogo i osuđujućih komentara:“…Ljubav je čudo, udaj se, nije problem ali zašto mijenjaš vjeru?….”, ” Ovo je situacija gdje se ona udaje za čovjeka kojem je stalo do toga, a njoj to ne smeta pa je to odabrala. S obzirom da je sve sloboda izbora, sve je ok!”. “Ženska ćud je velika misterija. Stotinu će promijeniti vjera da učini što joj srcu drago”. “Au, zemljakinja me razočarala podobro… mogla se samo vjenčati u opštini, ovo joj nije trebalo…” su samo neki od komentara korisnika Twittera, a na kraju je jedan od korisnika napisao:  “Ovi bi se komentari mogli protumačiti kao vjerska i nacionalana netrpeljivost. Hrišćani svoju sestru ocrniše zato što je vjeru promijenila ….”.

Preporučujemo