Ako vam usisivač slabo vuče NEMOJTE KUPOVATI NOVI, samo uradite OVO! – Bit će kao nov, trik koji zlata vredi (FOTO)

0

Naši preci su kroz historiju morali da se snalaze kako su stigli. Poslovi su bili puno sporiji, teži i manje efikasni, a lijekova, sredstava, mašina i mnogih prednosti današnjice jednostavno nije bilo. Srećom, danas imamo internet i možemo puno lakše riješiti neke stvari, a imamo i pregršt uređaja koji olakšavaju živote.

Jedan od uređaja koji je itekako ubrzao i olakšao pokućno čišćenje je usisivač. Ovu mašinu ima skoro svako kućanstvo i jako se lako koristi. Postoje razni usisivači, uključujući i one na vodu ili one klasične sa vrećicom, ali činjenica jeste da se danas sve manje kvalitetni usisivači prave i prodaju.

Svi se sjećamo jugoslovenskih bučnih ali zato visokokvalitetnih usisavača koji su bili bolji od današnjih. Ipak, imaju načini i da se nosite sa problemima modernih usisivača. Ukoliko vaš usisivač vremenom krene slabije da vuče, nipošto ga ne bacajte u smeće već vidite da li možete prvo nešto riješiti na njemu. Čest kvar na ovim modernim usisavačima je to da se olabavi gumica koja stvara vakuum između cijevi usisavača i njegove vreće za pokupljeni otpad. Skinite ove dijelove i provjerite da li je gumica dobro postavljena i ako nije, namjestite je lijepo i usisavač bi trebao da vuče kao nov.

Drugi problem koji vrijedi pogledati je da li je nešto zapalo u cijevi usisavača. Ovo nije toliko rijedak problem kao što mislite i zapravo se jako često dešava. Jednostavno provucite mlaz vode kroz ovu cijev da izbacite moguće uljeze i blokade i onda bi sve trebalo da radi kao podmazano.