Novo

Accuweather objavio prognozu za proljeće: Zima je bila bez snijega, a evo šta nas sad čeka: Ovo se ne pamti!

Lagano ispraćamo zimu te nam dolazi godišnje doba u kojem se cijela priroda budi, te se ujedno spremamo i za visoke temperature s kojima ćemo se susreći.

“AccuWeather” moteorološki servis je objavio na svojim stranicama prognozu na dugoročno za proljeće u Evropi i prema njihovim najavama, toplo vrijeme sa temperaturama iznad prosjeka se nastavlja i to u većem dijelu Evrope, te nas očekuju i razdoblja ekstremnih vremesnih oluja i uslova.

Ono što je zajednično za cijeli kontinent je nastavak toplijeg vremenskog perioda, sa temperaturama koje su iznad prosjeka. Sve od marta do juna, odnosno tri proljetna mjeseca proći će pretežno suho, ali bit će i kraćih razdoblja koje će biti propraćene nestabilnosti uz česte oluje.

Većina ciklona sa Atlantika do sada je najviše zahvatalo Britaniju, međutim to neće više biti slučaj, taj ciklon će se kretati sjevernije što će omogučiti dolazak toplih ciklona. Prema prognozama sajta “Accuweather”, tokom proljeća, najveće temperaturno odstupanje se predviđa na Pirinjeskom polustrvu, južnoj Britaniji i južnoj Njemačkoj.

Već u maju mjeseca prave ljetne temperature će imati dijelovi Španije i Potrugala. U djelovima Španije koji su najtopliji dijelovi ove zemlje, mogući su dani sa temperaturama o do 38 stepeni. U Londonu će do kraja imaja temperature dostići i do 27 stepeni.

– Osobe koje provode mnogo vremena napolju, a imaju problem sa alergijom moraće da se suoče sa njenim ranijim dolaskom nego što je to bilo inače. Visoke temperature i toplo vrijeme uzrokuju rano pupljenje i porast polena, tako da se trebate pripremiti za novu sezonu alergija – rekao je Tajler Rojs meteorolog “Accuweathera”.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement