Naš poznati glumac Feđa Stojanović je rođen 31. januara 1948. godine. Rođen je u Aleksincu i to u porodici koja se bavila učiteljstvom i prosvjetom. Odrastao je s bratom i sestrom, a razlog zašto je dobio ime Feđa je jer je njegov otac bio rusofil. Par godina kasnije, ova porodica se seli u Beograd gdje njegova majka započinje s vođenjem dramske sekcije.

Upravo tako, Feđa počinje razvijati ljubav prema glumi. Njegova prva filmska uloga bila je u “Nikoletina Bursać”. Tu je zaradio dobru svotu novca što im olakšava život, s obzirom da nisu bili baš u najboljoj finansijskoj situaciji. Pokušao je upisati filmsku režiju čak tri puta, a ona upisuje pravo. Na 3. godini prava, prebacio se na glumu u klasu koju je vodio Milenko Maričić.

Mira Trailović je u Feđi prepoznala nešto, te ga je pozvala u “Atelje 212” gdje počinje ostvarivati svoje snove. Feđa se kasnije u životu oženio 2 puta. Kada je imao samo 25 godina, oženio je svoju ljubav iz gimnazije, ali zbog mladih godina brak nije uspio. U tom braku je dobio i sina Uroša, a nakon braka Feđa je ostao u korektnim odnosima s bivšom suprugom.

Trudio se da sa sinom provodi što više vremena, ali se nakon nekog vremena odvajaju. Njegov sin Uroš također kreće njegovim stopama i ulazi u svijet glume. Najveći šok i tragediju, Feđa je doživio kada mu je sin Uroš umro u 44. godini života. Kontaktirali su isključivo e-mailom jer je, kako je njegov sin rekao, on njega gnjavio. Nakon što je snimio film “Čarlston za Ognjenku”, Uroš 9 godina nije dolazio u Srbiju. Ostatak njegove biografije možete pročitati ovdje.

Preporučujemo