4 ZNAKA POKAZUJU DA BRAK NEMA BUDUĆNOST: Neki od njih se mogu vidjeti već na početku veze, DOBRO OBRATITE PAŽNJU!

0

Mnogi od nas u životu žele naći nekoga s kim će ostati cijeli život i ko će biti vrijedan naše ljubavi. Nažalost, ljudski odnosi su veoma kompleksni i nisu nimalo nalik onome što smo gledali na televizijskim ekranima ili danas na društvenim mrežama – nije jednostavno tolerisati neku osobu cijeli život.

Svi smo mi nesavršeni i imamo svoje bubice, tako da je strpljenje i razumijevanje, pored komunikacije i poštovanja, nešto esencijalno. Danas otkrivamo savjete gospodina Johna Gottmana koji tvrdi da kroz pet minuta razgovora sa bračnim parom u 91% slučajeva uspije utvrditi da li će se par razići ili ne. Čak je napisao i knjigu o tome, a u ovom članku dijelimo neke signale koji mogu označavati to da niste jedno za drugo vi i vaš partner. Ukoliko vas partner konstantno kritikuje za neke sitnice, to ugrožava vašu ličnost i može dovesti do mnogo problema u životu, pa se bolje razvesti.

Ukoliko osjećate prezir prema vašem partneru te ih stalno ponižavate, govorite im svašta, zbijate okrutne šale, prevrćete očima, to je znak da tako toksičan odnos neće dugo potrajati i da se trebate razići. Tretman šutnjom je isto loš znak jer ako se neko povuče i namjerno ignoriše partnera, to je nezdravo za oboje.

Također, ako dvoje supružnika ili ljubavnika stalno jedno drugom prebacuje krivicu umjesto da prihvate da su oni ti koji imaju problem i koji su krivi za nešto, onda taj brak ili odnos neće baš dugo potrajati i jako je važno da ga se riješite što prije. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo