Novo

20 godina braka sa suprugom, a nisam mogla da vidim da mi je sve vrijeme bilo pred očima: Kako sam samo mogla biti toliko slijepa!

Do juče sam mislila kako imam savršen brak i idealnog muža, s obzirom da smo u braku više od 20 godina.

U jednom trenutku, na sasvim običan dan, komšija je pozvao mog supruga da mu pomogne da nešto podigne, tako da je u tom trenutku njegov laptop ostao upaljen. Nikada nisam bila ljubomorna, ali mu je tada u tom trenutku stigla nova poruka i začuo se onaj zvuk poruke.

Onda sam iz čiste radoznalosti htjela da vidim ko mu se javlja i s kim to piše, prišla sam laptopu i otvorila poruke.

Bila je to naša zajednička prijateljica preko koje smo se i upoznali, ona nas je na neku način i spojila. Kada sam počela da čitam vidjela sam da se raspituje za mene te sam se tada krenula dopisivati s njom.

Međutim, nisam mogla ni slutiti na šta ću sve da naiđem. Dok sam pisala sa njom, počela sam da skrolam stara dopisivanja i u tom trenutku za mene je uslijedio šok.

Vidjela sam da se moj “savršeni” suprug dopisuje sa prijateljicom naše kćerke, ništa tu ne bi bilo sporno da te poruke nisu bile bolesne i bezobrazne.

U jednoj od njenih poruka sam vidjela da je oduševljena prethodnim danom, jer je kako kaže konačno osjetila šta znači biti žena. Tačno ne znam šta da radim. Toliko sam tužna da bih najradije ovog trenutka da nestanem sa lica zemlje, voljela bih da me nema. Ne znam kako da mu se suprostavim. Ako mu kažem sve što mi je na duši na kraju će djeca ispaštati jer će imati razdvojene roditelje.

Oglasi – Advertisement