2 PUTA PREŽIVELA KLINIČKU SMRT, SAHRANILA BRATA, SIN JOJ ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Potresna sudbina Hanke Paldum! (FOTO)

0

U bivšoj Jugoslaviji je Hanka Paldum bila jedna od najpoznatijih i najboljih pjevačica narodne muzike i mnogi njeni hitovi koji su nastali u to vrijeme se slušaju i danas. Ona je jedna od onih koji njeguju sevdalinku a još kao mala djevojčica u rodnom Čajniču je znala da želi da bude pjevačica.

Njeni roditelji su pored Hanke imali još četvero djece i u njihovoj kući je uvijek bilo veselo.  Pjevačicin mlađi brat Smail je taj koji je bio zaslužan što je ona počela svoju estradnu karijeru  jer joj je bio najveća podrška i pomoć i njegova prerana smrt koja se desila kada je imao 50 godina od opake bolesti je Hanku pokosila.

Hanka je dugi niz godina bila u braku sa suprugom Muradifom i dobili su dvoje djece sina Mirzu i kćerku Mirelu ali su  se razveli prije 13 godina. Hanka je u jednom intervjuu ispričala kako su se nakon što je ona završiila osnovnu školu njeni roditelji odlučili da se porodica preseli u Sarajevo i njen pokojni brat je odve ona audiciju u kulturno umjetničko društvo Budućnost. Njeni roditelji su bili jako strogi i njih dvoje su audiciju krili od njih i da bi stigla na vrijeme Hanka je pobjegla kroz prozor svoje sobe.

Čim su je čuli na audiciji primili su je a Marijan Ravlić koji je bio direktor društva je uspio njenog oca da ubijedi da nastupa sa njima. Međutim ubrzo je njen otac preminuo i njegove dužnosti u porodici je preuzeo najstariji brat. Dok je bila djevojka Hanka je važila za jednu od najljepših djevojaka u Sarajevu i imala je mnogo udvarača ali je njen prvi dečko u stvari bio  Muradif koji joj je poslije postao i suprug. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo