15.000 PRIPADNIKA VOSJKE SRBIJE KREĆE U NAPAD! Tenkovi, “pancir” i dronovi SPREMNI ZA BITKU!

0

U nastavku današnjeg članka reč dvije o vojsci i MUP-u Srbije, koji je pre par dana imao i svoju godišnjicu, a lično ih je posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je odao priznanje, podelio plakete najzaslužnijim članovima koji su u službi preko 10 i više godina. 

Vojska Republike Srbije je u poslednjih par godina itekak ouznapredovala, jer za razliku od prethodnih predsednika, Aleksandar Vučić jako puno ulaže u samu vojsku. Nedavno im je nabavio 21 borbeni avion, koje je dobio direktno iz Rusije od predsednika Vladimira Putina. Nakon toga usledilo je pojačanje i u vidu tenkova, a kruna cele saradnje bila je vojna vežba pre 3 nedelje sa pripadnicima ruske vojske. 

Tako će u nedelju 27. juna će se održati prikaz najmoćnijeg srpskog naoružanja – od tenkova T-72MS, preko “Pancira” pa do dronova CH-92A.U manevrima će samo tog dana, to jeste u nedelju sadejstvovati oko 2.000 oficira, podoficira i vojnika, a sve će biti ispraćeno i okom kamere. Prema rečima komandanta Vojske Republike Srbije, to će biti kulminacija manevara koji su počeli u zoru 16. juna znakom za uzbunu koji je na noge digao oko 15.000 pripadnika Vojske Srbije.

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ovo je veliki iskorak u tome da se celoj Evropi pokaže koliko je samo spremna Vojska Srbije, na eventualne napade i neprijateljska dejstva. Podsećamo, uveliko se razmišlja o ponovnom uvođenju vojnog roku.

Preporučujemo