10 GREŠAKA ZBOG KOJIH UVIJEK TROŠITE PREVIŠE NOVCA NA HRANU: Prestanite ovo raditi i smanjite troškove!

0

Vjerujemo da i vi skoro svaki dan odlazite u supermarkete, a opet rijetko ramišljamo o našim kupovnim navikama koje su potpuno pogrešne.

Neke naizgled trivijalne stvari mogu nanijeti jednu ozbiljnu štetu našem budžetu. Kako bismo vam pomogli, mi smo napravili listu uobičajenih grešaka koje svi pravimo u kupovini. Još važnije, naučit ćemo vas na koji način da uštedite novac, a da ne morate da žrtvujete kvalitet.

1. Kupujete proizvode pogrešnim redoslijedom

Često nam je teško da ograničemo broj proizvoda koje ćemo da kupimo. Logičnije je da kupujete više proizvoda koji su dobri po naše zdravlje. Ukoliko ne možete da odlite da ne napunite kolica do vrha, počnike kupovinu na odjeljku za povrće, kao što je zeleniš ili voće, s obzirom da ovo zauzima puno prostora, pa neće biti puno mjesta za jeftine i nezdrave stvari.

2. Ne znate cijene proizvoda koje kupujete redovno

Pokušajte da zapamtite ili čak da zapišite cijene proizvoda koje kupujete redovno. Ovo će vam pomoći da ne nasjednete na lažne akcije i sniženja, dok je cijena ustvari ostala ista. Slijedeći put kad odete do supermarketa, napravićete manje neplaniranih kupovina i bolje ćete iskoristiti popuste koji su pravi.

3. Ne planirate unaprijed

Ovo se ne odnosi samo na vašu listu za kupovinu, nego i na sedmični plan jela u kući. Ukoliko isplanirate obroke od ponedeljka do petka, uvijek ćete znati šta je zapravo potrebno da kupite da biste spremili jelo. Na ovaj način, puno su manje šanse da kupite nešto beskorisno.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo