Novo Showbizz

ZNATE LI PRAVO IME Mileta Kitića? Krije ga kao zmija noge, NIKO pojma nije imao – Stidi se imena, a shvatit ćete i zašto

Mile Kitić, poznati folk pjevač jedan je od onih pjevača koji su za sve narodne mase i stari i mladi, i djeca, žene muškarci, svi ga slušaju i svi ga vole, što nije ni čudo zbog toga što ima posebnu harizmu kojom konstantno osvaja svoju publiku.

Osim toga, što je danas itakako poznat Mile je kao jedan od najpopularnijih folkera bio i dio kultnog Južnog vjetra, te je spadao u onu magičnu postavku pjevača Južnog vjetra, zajedno sa Šemsom Suljaković, Kemalom Malovčićem, Draganom Mirković i ostalim.

Ono što je mnoge kod Mileta oduševilo i iznenadilo jeste Miletova transformacija u 2000. godini. Iako ovo nije bilo očekivano od pjevača njegovog kova, on je u potpunosti postao trendseter, a sad ga prati još više mladih ljudi te je samim tim i postigao veliki uspjeh, zbog toga što je uspio da se prilagodi današnjem tržištu. Mile iza sebe ima toliko veliki broj hitova, a vjerujemo da ga svi najbolje poznaju po sada kultnuj pjesmi “Kraljica trotoara”, koja je postala pravi ever green te se i dan danas sluša.

Međutim, postoji jedna stvar koju malo ko zna o njemu, a to je da mu je pravo ime ustvari Milojko Kitić, o čemu on rijetko kad priča,  pa zbog toga skoro niko i ne zna koje mu je pravo ime. Vjerovatno je svjestan da ima ime Milojko sigurno i ne bi mogao napraviti ovako veliku karijeru, ali, ipak, on nije jedini na estradi koji je promijenio ime zbog svoje karijere.

Oglasi – Advertisement