Novo Savjeti

Znate li da ugrožavate vaše zdravlje svaki put kad popijete vodu iz ovakve flaše?!

Ukoliko se probudite ujutro žedni i popijete vodu iz čaše koja je tu bila cijeu noć na stolu ili ako imate neki običaj da ostaljvate flašise sa vodom u vašem automobilu, neka istraživanja su otkrila par stvari koje bi trebali imati na pameti.

Svima je jasno da tijelo tokom noći dehidrira, i ujutro je normalno da budemo žedni. Zbog toga mnogi čim ustanu piju vodu koja je ostala na stolu tokom noći kako bi ugasili svoju žeđ, ali ova navika nije toliko sigurna za vaše zdravlje.
Tokom noći mnogo toga može da dospije u čašu kao na primjer:
Na vodu utiče mnoga prašina, trunje ili neke druge nečitoće i zbog toga ona više ne bude higijenski ispravna.

Ni boce koje su zatvorene ne pružaju potpunu zaštitu od toga da se voda kontaminira. Također u našoj pljuvački se nalaze mnoge bakterije koje mogu da završe u vodi.
Ukoliko bakterijama damo priliku da se za nekoliko sati inkubiraju, pri ponovnom konzumiranju vode možemo da bude ponovo zaraženi. Kada jednom svoje usne prislonite flašici za vodu, iz te flašice treba da pijete samo neko vrijeme i onda je najbolje da je bacite- ovo je rekao Marc Leavey iz medicinskog centra Mercy koji se nalazi u Massachusettsu.

Da li postoji neki rizik od bolesti
Opasnot od nastanka neke bolesti nije velika jer u organizam unosimo bakterije koje se već nalaze u našem tijelu. Bitno je da dijeljenje flaše sa drugima izbjegavate, pogotovo kada je vaš imunitet slabiji jer ej veća šansa da se razbolite.
Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.