Novo

Žene, važno je u kojoj godini rodite: Ako rađate u ovim godinama, dijete će vam biti jako inteligentno!

Da li ste upoznate s tim zašto je bitno u kojim godinama ćete rađati djecu?

Djeca koja su rođena u ovom dobu su najinteligentnija.

Provedeno je istraživanje u jednom od univerziteta u Londonu gdje su naučnici postavili sami sebi pitanje: “Kada žena treba da postane majke”.

Istraživanje je provedeno kako bi se saznalo koje je idealna dob neke osobe u kojoj možete postati majka i kako to utiče na zdravlje i um djece.

Ovo istraživanje je trajalo nekoliko godina, a glavna tema je bila zdravlje i intelekt djeteta, te su napokon su uspjeli da pronađu odgovor.

Zlatne, one najbolje godine, su zapravo tridesete, žene koje rađaju u četvrtoj deceniji života definitivno rode najinteligentniju djecu.

Testovi koji se nazivaju kognitivni, su pokazali da su djeca koje su majke rodile u svojim 30tim godinama bez sumnje mnogo više inteligentniji od ostale djece.

Ako se pitate zbog čega je to upravo ovako, žene sa više obrazovanja imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa djecom. Samim time stvaraju jaku psihološku strukturu djeteta. Ukoliko želite muško ili žensko dijete evo nekoliko trikova koje možete da uradite prije trudnoće.

Jedno od čestih pitanja koje roditelji postavljaju na Googleu jeste kako to dobiti dječaka ili djevojčicu. Iako je šansa uvijek 50-50, ali ipak neke životne navike, kao što su prehrana ili odabir određenih namirnica vjerovali ili ne, može uticati na spol vaše bebe. Istraživanje koje je objavljeno u jednom magazinu, istaklo je da ako jedete puno banana ili bila šta bogato kalijumum, vjerovatno ćete roditi dječaka.

Otkriveno je i da, ukoliko žene za doručak jedu žitarice, postoji velika šansa da će roditi dječaka.