Novo Savjeti

Žene, skidate li brkove: Uz ovu smjesu dlačice trajno nestaju, vrijedi probati!

Ukoliko želite da se zauvijek oslobodite neželjenih dlačica sa lica probajte ovaj recept koji je potpuno prirodan i pripremit ćete ga kod kuće za samo par minuta!

Sve što vam treba za ovaj jednostavan recept vjerovatno već imate u svojim domovima. Potrebno vam je samo tri proizvoda a to su: kašičica kurkume, dvije kašičice brašna od leblebija i malo mlijeka. Nakon što sva tri proizvoda stavite u zdjelicu dobro izmješajte da se dobije jedna homogena smjesa.

Nakon što ste sve lijepo umješali, smjesu možete nanositi tamo gdje želite.

Dakle, nanesite na željenu zonu u smijeru rasta dlačica i ostavite tako oko 20 minuta, dok se smjesa ne osuši. Zatim, istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu te sve to sa lica isperite.

Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali nemojte se brinuti sve će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva moćne kurkume.

Ovaj tretman trebate ponoviti tri do četiri puta sedmično kroz mjesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice čak trajno nestaju.

Velik broj žena ima problem s čvrstim crnim dlakama na bradi. To je problem koji je najčešće uvjetovan hormonskom neravnotežom. Prije bilo kojeg tretmana potrebno je prije svega napraviti dobar pregled kod dermatologa te obaviti razgovor.

Menstruacija, hormoni te opšte zdravlje samo su neki od faktora zahvaljujući kojima se otkriva šta je uzrok pojačane dlakavosti na području brade.

Pogrešno je misliti kako će samo i isključivo regulacija hormona doprinijeti poboljšanju ovog problema. Ponekada je hormone moguće izregulisati do savršenstva, a da dlakavost ostane.

Oglasi – Advertisement