Novo Savjeti Zdravlje

Žene masovno hvale ovu dijetu: Moguće je smršati i do 20 kilograma: Samo se pridržavajte ovoga!

Da li imate podočnjake i umorni ste konstantno? Osjećate li se stalno naduto? 

Možda je pravo vrijeme da poslušate svoje tijelo i oslobodite ga od toksina koji su se nakupili u njemu.

U današnje vrijeme stres je glavni okidač za gotovo svaki zdravstveni problem, a ni hrana koju unosimo često skoro nikako ne pridonosi našem zdravlju.

Previše toksina

Vaše tijelo je savršeni mehanizam, ali ako se ne brinete o njemu doće vrijeme kada neće moći više funkcionisati.

Glavni organi za detoksikaciju su jetra, bubrezi, koža i cijeli probavni sistem. Limfni sistem isto tako otklanja dio toksina, a ako neki od ovih dijelova ne rade dobro, dolazi do iscrpljenosti i na kraju nadutosti.

Previše toksina slabi vaš imunitet. Ukoliko vaše tijelo ne može da izbaci višak, ne može da se bori sa virusima, infekcijama, prehladom ili gripom. Dobra vijest je da tijelo brzo možete da vratite u ravnotežu i ponovno mu date snagu i energiju.

Pomisao na detoksikaciju kod velikog broja ljudi budi ružne slike sirovog povrća i nečeg što nikako ne žele da jedu. Međutim, to ipak ne mora da bude tako.

Početak

Najbolja stvar kod ove detoksikacije je što se ustvari ne trebate da odričete ničega. Međutim vrlo je važno da dodate čajeve za detoksikaciju.

Popijte bar dva decilitra tople vode na prazan želudac svako jutro, ovo je savršen početak detoksikacije za vaš cijeli organizam. Vrlo je važno da držite stres pod kontrolom, vodite računa da imate dovoljno sna, vježbajte i pazite na unos prerađene hrane, uključujući jogurt, mlijeko i žitarice.

Dijetu pogledajte na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement