Žena ga natjerala da prodaje jagode, baš kad je počela njemačka liga: Ono što je napisano na kartonu nasmijalo je sve prolaznike: Imamo hit godine!

0

Pandemija korona virusa traje već skoro pola godine.

Sve je to krenulo iz Kine, tačnije iz grada Wuhana, iz kojeg je virus “izašao” a onda zarazio skoro cijeli svijet. U našu regiju ovaj virus je stigao krajem mjeseca februara, kada su naslijedile sve moguće mjere kako bi se virus što prije zaustavio.

Što se tiče našeg regiona najgora situacija je idalje u Srbiji kojoj se u zadnje vrijeme povećao broj zaraženih. Međutim, bez obzira i na to veliki broj mjera je popušten, tako da mlađi od 18 i stariji od 65 sada mogu hodati van svojih kuća. Osim toga, nema više mjere policijskog sata, a kafići, restorani, vrtići, fakulteti su skoro svi otvoreni.

Sunce je mnoge izmamilo na ulice, tako da su iste prepunjene ljudima kao i restorani i kafići.

Ali ima jedna vijest koja je posebno obradovala sve one koji vole fudbal a posebno njemačku ligu. Naime, subota je bila veliki dan za ljubitelje fudbala. Poslije velike pauze zbgo korona virusa, konačno je opet bilo novih utakmica u jednoj od najjačih liga na cijelom svijetu.

A ovaj jadni prodavač jagoda hito je da na vrijeme dođe kući kako bi bez ometanja mogao gledati svoj najdraži klub, poslije toliko vremena. To je on napisao i na poruci, koju je postavio pored svog štanda.

Ovo je nasmijalo sve vozače koji su tada prolazili pored njega, neka čak nisu mogli odoliti a da ne stanu i kupe bar jednu korpicu jagoda. Mnogi su komentarisali kako ga je možda i žena natjerala da baš u subotu prodaje te jagode, tako da je po svaku cijenu htio što prije da ih proda.

Preporučujemo