Želite prirodno posvijetliti kosu: Treba vam samo jedna namirnica

0

Neke djevojke imaju želju da svojoj kosi daju novi izgled, međutim, ne žele da je oštete a ni da koriste hemikalije koje bi joj naštetile i isušile.

Zbog toga pronalaze svakakve trikove u nadi da će napraviti ono što su uvijek željele.

U koliko želite izblijediti svoju kosu mi vam donosimo trik koji je jeftin, jednostavan i uspješan.

U vrijeme kada ostajemo kod kuće zbog pandemije novog soja korona virusa, a frizerski su saloni svi zatvoreni, postoji način kako da na prirodan način posvijetlite kosu.

Uvijek je najbolja ideja okrenuti se prirodi kada je u pitanju njega kose. Često možemo pročitati zanimljive načine kako da je tretiramo uz pomoć različitih namirnica koje svi možemo naći u svojoj kuhinji.

Već je dobro poznata tehnika posvetljivanja za koju je potreban samo jedan limun!

Tehnika je vrlo jednostavna:

Trebate iscijediti sok od jednog limuna. Pomiješajte dvije kašike limunovog soka u čaši tople vode, ali nemojte dozvoliti da bude više limunovog soka nego vode!

Ukoliko vam je kosa duža, prilagodite količinu – možete iscijediti i dva do tri limuna. Možete sipati ovu mješavinu u flašicu s raspršivačem kako biste je lakše nanosili na vašu kosu.

Vrlo je važno da imate na umu uticaj sunčevih zraka, tako da je preporučljivo da nakon nanošenja napolju provedete sat ili dva, da sunce lagano osuši vašu kosu.

Iako je ovaj trik jako uspješan ima jedna napomena, pošto limun može isušivati kosu, nikako ovo nemojte koristiti svaki dan, piše Glossy.

Preporučujemo