Savjeti Zdravlje

Zbog sinusne infekcije oči su mi oticale, a onda sam otkrila trik: Evo kako da izliječite sinuse jednom za sva vremena!

Upala sinusa svakako može biti jako neugodna i bolna, zbog toga ukoliko je moguće spriječite je, a ako je već do nje došlo onda olakšajte sa ovim jednostavnim trikovima.

Sinusitis ili upala sinusa s obzirom na uzorak može biti bakterijska, virusna i rjeđe gljivična a kada uzmemo u obzir simptome može biti akutna ili hronična.

Simptomi upale sinusa su:

– Jaka glavobolja i pritisak u predjelu sinusa, posebno ujutro kad ustanemo iz kreveta ili kada se saginjemo

– Iscjedak iz nosa, na bakterijsku upalu sinusa ukazuje gnojni iscjedak iz nosa a na virusnu upalu javlja se sukrvavi iscjedak.

– Začepljen nos

– Kašalj

– Povišena temperatura tijela

Kako izliječiti upalu sinusa?

Prije nego počnete sa liječenjem potrebno je da razlučite radi se li se samo o oticanju nosne sluznice ili se radi o upali. Oticanje nosne sluznice se ne liječi antibioticima, nego redovnim čišćenjem i inhalacijama.

Ukoliko doktor utvrdi da se ipak radi o upali sinusa, propisat će vam antibiotike, ali samo ako se radi o ozbiljnoj upali. Liječenje upale sinusa svodi se na održavanje higijene nosa i redovne inhalacije, a ako postoji i alergija doktor će propisati antihistaminike. Ako upala sinusa ne prođe u roku od mjesec dana, vrlo je moguće da će vam biti potreban manji operativni zahvat.

Evo kako na prirodan način da izliječite sinuse jednom za svagda:

Sastojci su slijedeći:

– pola šolje čiste vode za piće

– jedna četvrtina šolje jabukovog sirćeta

– jedna kašika sirovog meda

– jedna kašika aleve paprike

– jedan cijeđeni limun

Priprema je slijedeća:

Prokuhajte vodu, a nakon toga sipajte u šolju. U to dodajte jabukovo sirće u šolju i promiješajte, nakon toga neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se to ohladi, dodajte med i biber te dobro promiješajte. Na samom kraju dodajte limunov sok i promiješajte.

Oglasi – Advertisement