Novo

Zbog prekomjernog znojenja osjećate nepodnošljiv smrad ispod pazuha: Evo kako da ga se riješite, jednostavno je!

Znojenje je potrebno svakom čovjekom, jer putem njega tijelo na prirodni način spušta svoju temperaturu.

Fizički napor i boravak u toplom prostoru uzrokuju pojačano znojenje, a situacije poput stresa i napetosti, također mogu izazvati istu reakciju.

Donosimo vam četiri prirodna borca protiv znojenja:

– Jabučni ocat

On djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da samo jednom dnevno njime prebrišete pazuhe.

Potrebno je da suhu blaznicu natopite mješavinom jabučnog octa i vode (2:1), a nakon toga prebrišite površine tijela na kojima se često i jako znojite. Ovo je potrebno napraviti svaku večer prije spavanja.

– Soda bikarbona

Sodu bikarbonu možete kupiti u bilo kojoj prodavnici za nekoliko maraka u maloj posudi koju možete nositi svugdje sa sobom, pa je zbog toga vrlo lako i praktično riješenje protiv znojenja i neugodnog mirisa znoja.

Trebate samo prstohvat sode bikarbone dodati u malo vode ili na vlažne prste i nanestie ispod pazuha. Istrljajte time kožu, ostavite da se osuši te suhom papirnatom maramicom uklonite ostatka praha.

– Limun

Izrežite ga na pola i jednom od polovica istrljajte pazuhe. Ostavite da djeluje 15 do 30 minuta te isperite kožu hladnijom vodom.

– Crni čaj

Tanin koji posjeduje ovaj čaj sadrži kiselinu koja djeluje kao prirodni antiperspirant te time utiče na žlijezde i smanjuje pretjernao znojenje. Skuhajte pola šoljice vode i u nju umočite crni čaj.

Vrećica tako izvadite nakon minute i odložite na tanjir da se rashlade. Stavite vrećice ispod pazuha ili na područje na tijelu gdje je znojanje pojačano, ostavite da djeluje pet minuta te ih uklonite.

Ovo su četiri jako jednostavna savjeta koja će vam pomoći u borbi protiv prekomjernog znojenja.