Magazin Savjeti Zdravlje

Zaboravite na odlaske ZUBARU: Potrebna su vam samo ova DVA SASTOJKA i vaš će KAMENAC da nestane zauvijek (SAVJET)

Svi  smo svjesni da se u današnje vrijeme mladi sve više brinu o svojoj oralnoj higijeni, pa su samim tim i posjete stomatologu sve učestalije, što naravno treba i biti.

Međutim posjeta stomatologu iziskuje određene finansije i nisu baš svi u mogućnost da priušte stalni odlazak kod istog, te se svi nekako okreću riješavanju stvari prirodnim putem.

Mi vjerovatno nismo ni svjesni koliko su zubi veoma bitan faktor u našem organizmu, a neodržavanje njih može dovesti do nekih ozbiljnijih problema u ustima, ali i u ogranizmu uopšte.

Jedan veliki problem predstavlja i kamenac koji se uvijek mora nakupiti ali ukoliko smo u mogućnosti bilo bi dobro i preporučljivo da posjetite stooomatologa, ali oni koji to ne mogu priuštiit a žele se riješiti kamenca donosimo vam prirodni recepti koji će pomoći da se tog problema riiješite.
Za ovaj recept potrebno je 40 grama ljuske opraha i 250 ml vode. Ne brinite, niko ne kaže da ćete tu ljusku morati žvakati, nego je potrebno samo  da ih stavite u kipuću vodu nekih 20 minuta, a nakon toga tu šerpu prekrijte nečim i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, potrebno je tu vodu procjediti i korisitit samo vodu. To možete raditi tri puta dnevno, a rezultati bi trebali biti vidljivi samo nakon 7 dana upotrbee.

Pišite nam u komentarima da li je imalo efekta kod vas?

Oglasi – Advertisement